Известие

Collapse
No announcement yet.

Съвет относно покупка на 159

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от marin_mv Покажи съобщение
    Колеги, някой има ли директни впечатления от 1,9 JTDm, 120 к.с. слаган на 159? Разход на гориво сравним с 150 к.с. версия, има ли разлика в обслужване на двигателя, вихрови клапи и т.н. Виждам, че се води някой страни се води ЕКО версия заради по ниски разход, вредни емисии и данъци. Динамиката ясно, че няма как да се сравнява, но в случая говорим за кола за човек който няма амбициите да "наказва БМВта" и да кара с 200 по магистралата.
    Аз имах 5 години и навъртях почти 100к км с тоя мотор, само че в 147. Моторът е 8 клапанов и без вихрови клапи. Разходът в 147 беше среден 6.3, градско 9- 9.5. Моторът беше малко слаб в ниските обороти до 2к, а между 2к и 3к обороти имаше много голям пик и след 3500 пак доста голям спад. Според мен 16в е по-балансиран и върви по-добре.
    За обслужването на мотора не откривам разлика. Нещата са сходни.
    Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
    ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
    ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

• Предполагам по VIN може да се види кога е произведен дадения екземпляр..? След кой период би трябвало да са фейслифт бройките?
      Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16V & Fiat Bravo 1.9JTD GT

Comment

• Август 2008 година.

Ама с един чип може и да се ядва този мотор.

Колкото и да е спънат с едно чипче все ще има радост.А и не пречи като ти се прииска да натиснеш педала, да сипеш един резервоар ЕКТО дизел.

Заглеждам и цетан буустери- бяха по 14-15 лева за 40 литра, а сега са по 17 лева за 40 литра.На практика сигурно това е дизел с високо цетаново число.

Ако на някой му се кара 159-ка да взима -това е най-безпробления дизел.Разлика от икономия няма да има кой знае каква със 150/170 коня 1.9/2.0 дизела.

В Белгия мисля имаше 136 коня, но не зная дали са 150 Коньовия двигател или 120 коньовия.
        Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

• Първоначално публикувано от batproho Покажи съобщение
          Предполагам по VIN може да се види кога е произведен дадения екземпляр..? След кой период би трябвало да са фейслифт бройките?
          Средата на 2008 започват да излизат от заводите, но кой месец точно, ще те излъжа.
          Alfa Romeo 159 SW, 2009, 1.9 JTDm, Q-tronic, 180 h.p., 400 N.m

Comment

• Моята е май 2008, не помня точната дата и е фейслифт - в смисъл, седалки, алуминиева конзола, волан и скоростен лост от ti, отваряне на багажника от емблемата и т.н. визуални неща. За теглото и техническата част няма как да знам.
            Shit happens, sometimes...

Comment

• Първоначално публикувано от ivjordan Покажи съобщение
              Моята е май 2008, не помня точната дата и е фейслифт - в смисъл, седалки, алуминиева конзола, волан и скоростен лост от ti, отваряне на багажника от емблемата и т.н. визуални неща. За теглото и техническата част няма как да знам.
              Представянето на фейслифта мисля е Април 2008. Има логика още същия месец да излязат бройки, но като цяло за месеците до средата на 2008 не бих разчитал на VIN а на външните белези които си посочил.

Comment

• Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
                Аз имах 5 години и навъртях почти 100к км с тоя мотор, само че в 147. Моторът е 8 клапанов и без вихрови клапи. Разходът в 147 беше среден 6.3, градско 9- 9.5. Моторът беше малко слаб в ниските обороти до 2к, а между 2к и 3к обороти имаше много голям пик и след 3500 пак доста голям спад. Според мен 16в е по-балансиран и върви по-добре.
                За обслужването на мотора не откривам разлика. Нещата са сходни.
                Не откриваш разлика, защото явно не ти се е наложило да смениш датчик разпределителен вал.
                Труд на 1.9 150 к.с. - половин минута.
                Труд на 1.9 120 к.с - час и половина.
                Съответно и:
                1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon

Comment

• Здравейте, някои случайно да е ходил на оглед на този екземпляр - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...0&slink=9jkvva
                  ~159 1.9 JTDm

Comment

• Първоначално публикувано от casuall Покажи съобщение
                    Здравейте, някои случайно да е ходил на оглед на този екземпляр - https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cg...0&slink=9jkvva
                    Не,но изглежда мноооого добре
                    (1996) 146 ti EX ( 2008 ) 159 Sportwagon 3.2 JTS

Comment

• И на мен много ми харесва по снимки. Страшно запазена, седалките нямат нищо изтрито или смачкано.
                      Боята е топ.
                      99% километрите са истински.
                      156 2.0TS

Comment

• Километрите как ги установи?

Comment

• Според състоянието на седалките и най-вече ключовете и топката на лоста.
                          Поразгледах няколко 159ки напоследък топките им се белят като изгорял немец на Шкорпиловци. Ключовете също се изтъркват лесно.

Дори и да е пипната малко, колата си изглежда истинска и малко-карана.
                          Виж че не можеш да познаеш с кой от двата ключа е карана и кой е стоял резервен вкъщи, и двата са като нови.

Също и боядисвани детайли не мога да видя. Моята кола е същия цвят и никой не може да го докара същия като от завода. Всеки пребоядисван детайл се различава.
                          Last edited by dhtj; d.m.y г., 16:13.
                          156 2.0TS

Comment

• На колко километра е тази?
                            https://www.facebook.com/pg/autodjen...75729999310748

Comment

• Първоначално публикувано от dhtj Покажи съобщение
                              Според състоянието на седалките и най-вече ключовете и топката на лоста.
                              Поразгледах няколко 159ки напоследък топките им се белят като изгорял немец на Шкорпиловци. Ключовете също се изтъркват лесно.

Дори и да е пипната малко, колата си изглежда истинска и малко-карана.
                              Виж че не можеш да познаеш с кой от двата ключа е карана и кой е стоял резервен вкъщи, и двата са като нови.

Също и боядисвани детайли не мога да видя. Моята кола е същия цвят и никой не може да го докара същия като от завода. Всеки пребоядисван детайл се различава.
                              Не се хващай за тези белези като удавник за сламка Състоянието на салона е въпрос на навици и грижа на предишните собственици, не е 100% белег за навъртяните километри. Седалките се износват най-много от слизане и качване. Ако на ден караш по 100км и слизаш през 5мин, седалката ще се износи много повече от колкото ако караш 500км на ден и слизаш общо 3 пъти. Ключовете - на 159ката ключа се запазва най-много като е в тъблото Иначе ако ги носиш в джоб с монети, на ключодържатели с други ключове ще имат много следи от употреба. Колата изглежда добре, една от малкото 159ки на които виждам запазен предпазител на заключващия механизъм на багажника. Само джантите и са над 1200лв. Салона изглежда запазен, ръкохватките на вратите не са надрани. Цвета е готин. Е, лъсната на макс до най-малкото болче, но лошо няма. Определено кола която бих проверил ако си падах по седан и ръчни скорости

Comment

• Нещо май има проблем с линка?
                                За реното ли питаш?
                                Такова рено съм карал точно същото купе и същия салон, само че 1.5 мотора с ръчни скорости, на 100 000км беше и изглеждаше по същия начин или маалко по-запазено, че тази гледам е смачкана леко шофьорската.
                                Бих казал че е 150-180 хил тази.
                                156 2.0TS

Comment

Working...
                                X